Wypowiedzi Klientów

(...) Badania rekrutacyjne w pełni spełniły nasze oczekiwania.

NASK Dyżurnet.pl

(...) Polecamy firmę "Psychodiagnostyka" jako kompetentnego i solidnego wykonawcę badań psychologicznych kandydatów na pracowników.

Mitsubishi Motors

(...) Wyniki badań rekrutacyjnych – patrząc z perspektywy czasu – okazywały się trafne i bardzo pomocne w podejmowaniu decyzji kadrowych, dlatego polecamy „Psychodiagnostykę” jako wartościowe wsparcie procesów rekrutacji i selekcji pracowników.

Babka Medica

(...) Pieniądze zainwestowanę w te usługi to jedna z najepszych inwestycji w mojej firmie, to inwestycja w odpowiednich ludzi (...)

Arkada Budownictwo

(...) Rekomendujemy "Psychodiagnostykę" jako skuteczne i rzetelne wsparcie procesów rekrutacji i selekcji pracowników (...)

Partner XXI Sp. z o.o.

(...) Badania są wykonywane z dużym zaanagażowaniem i zrozumieniem potrzeb spółki. Wyniki badań są bardzo pomocne w procesie zarządzania kadrami (...)

Akademia Uśmiechu/ Eduservice

+więcej

Facebook - Lubię to!
Po wpisaniu adresu będziesz powiadamiany o nowościach.
  • 2016-11-07 10:44

Artykuł "Dobra zasada ograniczonego zaufania" w Newsweek PSYCHOLOGIA

W nowym numerze Newsweek EXTRA PSYCHOLOGIA (nr 7/2016) został opublikowany artykuł Wojciecha Wyplera pt. "Dobra zasada ograniczonego zaufania" poruszający problem nieuczciwych zachowań w relacji pracownik - pracodawca. Zapraszamy do lektury!

• 2016-09-16 10:22

"Anatomia zdrady" w Polsat News 2

Informacja wydawcy programu "Prawy do lewego, lewy do prawego":

15 września 2016. Afera warszawska zatacza coraz szersze kręgi. O mapie stołecznej reprywatyzacji opowiada Jan Śpiewak ze stowarzyszenia "Miasto Jest Nasze". W drugiej części programu o tym, skąd się bierze niewierność i czy da się przed nią obronić. Gościem Witolda Jurasza jest Wojciech Wypler, ekspert psychologii kłamstwa, autor „Anatomii zdrady".

• 2016-08-23 17:27

Anatomia zdrady

14 września to data premiery wydawniczej książki Wojciecha Wyplera pt. "Anatomia zdrady". Książka ukazuje się nakładem MUZA SA.

Fragment opisu wydawcy: „Anatomia zdrady” Wojciecha Wyplera jest książką poruszającą temat zdrady i kłamstwa w związku, zarówno partnerskim, jak i przyjacielskim, czy rodzinie.  To pozycja szczególna, bowiem autor jest psychologiem, specjalistą od psychologii kłamstwa. Szkolił między innymi agentów służb specjalnych, a więc zawodowych kłamców, aby w sposób wiarygodny potrafili przybierać fałszywą tożsamość.

• 2016-05-04 14:06

Raport firmy MBC Smart: REKRUTACJA I RYNEK PRACY 2016. Na co warto zwrócić uwagę w tym roku?

Niniejszy raport ma za zadanie pokazać prognozę sytuacji na rynku pracy w 2016 roku...

• 2016-04-18 08:39

Między bezpieczeństwem a wolnością

W dniach 21-22 kwietnia 2016 r. w Warszawie odbędzie się organizowana przez Wydział Stosowanych Nauk Społecznych i Resocjalizacji UW konferencja pt. Między bezpieczeństwem a wolnością. Profilaktyka społeczna jako zadanie polityk publicznych...

• 2015-09-02 09:06

Interdyscyplinarna konferencja „Gospodarka i Społeczeństwo”

W dniach 24-25 września 2015 r. w Łodzi odbędzie się organizowana przez Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny Uniwersytetu Łódzkiego interdyscyplinarna konferencja „Gospodarka i Społeczeństwo”.

• 2015-04-08 09:43

XIX Międzynarodowa Konferencja. Etyka w życiu gospodarczym.

W dniach 7-8 maja 2015 r. w Łodzi odbędzie się organizowana przez Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny Uniwersytetu Łódzkiego XIX edycja konferencji „Etyka w życiu gospodarczym”.

Wypowiedzi dla mediów

Wypowiedzi i komentarze naszych specjalistów dla mediów na temat procesu rekrutacji pracowników, badań psychologicznych i rozmów kwalifikacyjnych.

• Artykuł "Dobra zasada ograniczonego zaufania" w Newsweek PSYCHOLOGIA

• Cwaniaczek na stanowisku

Katarzyna Nowicka, dziennikarka Wprost, poprosiła nas o komentarz dotyczący opisywanych przez nią nieuczciwych zachowań pracowników.

Fragmenty naszego komentarza zostały wykorzystane w artykule pt. „Cwaniaczek na stanowisku” opublikowanym w listopadowym numerze Wprost (nr 47 / 2014).

"Ponad trzy czwarte polskich firm jest okradanych przez swoich pracowników. W Europie pod względem skali kradzieży pracowniczej wyprzedzają nas tylko Rosjanie i Słowacy...

• Lepkie ręce pracowników

Kamil Nadolski, redaktor działu Biznes portalu Onet.pl, poprosił nas o komentarz dotyczący opisywanych przez niego kradzieży pracowniczych.

• Rzeczpospolita Pinokiów

Rafał Drzewiecki, redaktor Dziennika Gazeta Prawna, poprosił nas o komentarz dotyczący opisywanych przez niego zjawisk dotyczących kłamstwa we współczesnej Polsce.

• Jak skutecznie szukać pracy?

Redaktor Naszego Dziennika, poprosił nas o komentarz dotyczący opisywanych przez niego zjawisk dotyczących rynku pracy.

• Chcesz pracę, musisz przez to przejść

Redaktor portalu biznes.onet.pl poprosiła nas o ustosunkowanie się do relacji osób które na rozmowach kwalifikacyjnych prowadzonych przez agencje rekrutacyjne spotkały się z nieprzyjaznym zachowaniem prowadzących rozmowy, absurdalnymi zadaniami, naruszaniem prywatności i przykrymi komentarzami na swój temat.

• Wróg we własnym biurze.

Dziennikarka Sukcesu poprosiła nas o komentarz dotyczący opisywanych przez nią nieuczciwych zachowań pracowników.

Fragmenty naszego komentarza zostały wykorzystane w artykule pt. „Wróg we własnym biurze” opublikowanym w styczniowym numerze Sukcesu.

• Kradzieże i oszustwa w pracy. Oto grzechy Polaków.

Redaktor portalu Money.pl poprosił nas o komentarz dotyczący opisywanych przez niego kradzieży i oszustw w pracy.

Fragmenty komentarza zostały wykorzystane w artykule pt. „Kradzieże i oszustwa w pracy. Oto grzechy Polaków.” opublikowanym w grudniu 2011 r. na stronach Money.pl w dziale Raporty.

• Jak ukraść autostradę?

Dziennikarz Dziennika Polskiego poprosił nas o komentarz dotyczący kradzieży na budowach autostrad.

Fragmenty komentarza zostały wykorzystane w artykule pt. „Jak ukraść autostradę? Co znika z budowy?”.

• Kradzieże pracownicze. Pociąg do jumy.

Dziennikarka tygodnika Polityka poprosiła nas o odpowiedź na kilka pytań dotyczących uczciwości pracowników.

Niestety w artykule pt. "Kradzieże pracownicze. Pociąg do jumy" (Polityka nr 39, 21.09.2011, s. 36-39) zamiast udzielonych dziennikarce odpowiedzi znalazły się...

• Uczciwość pracownika nie jedno ma imię...

Redaktor portalu praca.pl poprosił nas o odpowiedź na kilka pytań dotyczacych uczciwości pracowników.

Fragmenty komentarza wykorzystano w komunikacie prasowym pt. "Co czwarty pracownik okrada swoją firmę".

• Zaskakujące pytania rekrutacyjne.

Redaktor serwisu monsterpolska.pl poprosił nas o odpowiedź na kilka pytań dotyczacych nietypowych pytań rekrutacyjnych.

Fragmenty komentarza wykorzystano w artykule pt. "Po co Panu ta noga?".